Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

04/04/2013 – Ανακοίνωση ΠΑΝΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Τις τελευταίες μέρες και ώρες γινόμαστε μάρτυρες ενός χείμαρρου διαρροών, πιθανότατα κατευθυνόμενων, σχετικά με την τύχη της διπλής ανάπλασης και ειδικότερα σχετικά με το νέο γεφύρι της Άρτας που ονομάζεται «γήπεδο Παναθηναϊκού» και την τύχη του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ακούγεται ότι μέσω εντελώς αδιαφανών διαδικασιών, οι οποίες κινούνται, μεταξύ άλλων με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, μεθοδεύεται το γκρέμισμα του γηπέδου της Λεωφόρου εάν μέσα σε πέντε χρόνια κατασκευαστεί το εμπορικό κέντρο του Βωβού και κάποιες εγκαταστάσεις – ψίχουλα του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου, οι οποίες θα παίζουν το ρόλο φύλλου συκής για το έγκλημα σε βάρος του και όχι μόνο δεν θα καλύπτουν τις ανάγκες του αλλά θα τον καταδικάζουν σε αιώνια εξορία μακριά από την καρδιά του, το κέντρο της Αθήνας.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι όταν ανακοινώθηκε το σχέδιο της διπλής ανάπλασης και η κατασκευή γηπέδου στο Βοτανικό/Ελαιώνα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αν και είχε τη θέση «στον Ελαιώνα ούτε τον άλλο αιώνα» συμβιβάστηκε με αυτή τη λύση με την απαραίτητη όμως προϋπόθεση, όπως τότε μας υπόσχονταν, να κατασκευαστεί στο Βοτανικό ένα Ενιαίο Παναθηναϊκό Αθλητικό Κέντρο, το οποίο θα εξυπηρετούσε με άρτιες εγκαταστάσεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Σύλλογο, δηλαδή ένα αντάξιο του Παναθηναϊκού ποδοσφαιρικό γήπεδο, ένα αντίστοιχο γήπεδο μπάσκετ και πλήρεις εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα του Ερασιτέχνη – Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου.
Η προϋπόθεση αυτή έχει από καιρό πεταχτεί στα σκουπίδια, η δε λύση που προωθείται είναι σε βάρος των συμφερόντων του Παναθηναϊκού – καθώς είναι ολοφάνερο ότι μεθοδεύεται πλέον μονάχα η κατασκευή ενός πολύ κατώτερου των αναγκών του Παναθηναϊκού ποδοσφαιρικού γηπέδου και κάποιων αποσπασματικών εγκαταστάσεων για τον Παναθηναϊκό Α.Ο. και όλα αυτά σαν πρόσχημα ώστε να δημιουργηθεί το εμπορικό κέντρο – μεγαθήριο του Βωβού, ενώ παράλληλα ο Παναθηναϊκός θα χάσει το περιουσιακό στοιχείο – πυρήνα της ύπαρξής του, δηλαδή το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Στην κατάσταση αυτή φτάσαμε λόγω των διαδοχικών τραγικά λαθεμένων χειρισμών της ΓΗΠΕΛ, με όλες τις ενέργειες και παραλείψεις της, από την αρχή της μεθόδευσης της διπλής ανάπλασης μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον όλο σχεδιασμό του έργου με τέτοιον φαραωνικό υπέρ του Βωβού τρόπο ώστε να είναι νομικά διάτρητο, με αποτέλεσμα να υπάρξει η γνωστή εμπλοκή στο Συμβούλιο Επικρατείας, την αμέλεια ή και συνενοχή όταν πέρασε ο γνωστός νόμος Μπιρμπίλη, ο οποίος έθετε τις προϋποθέσεις για το γκρέμισμα της Λεωφόρου χωρίς ανταλλάγματα, την ευκολία με την οποία έγιναν δεκτές τροποποιήσεις που έθιγαν βασικά δικαιώματα του Ερασιτέχνη και ένα σωρό άλλα.
Ακόμα συνένοχος σε αυτή την κατάσταση είναι ο Δήμος Αθηναίων και προσωπικά ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης, ο οποίος ενεργεί διαρκώς σε βάρος του Παναθηναϊκού, του οποίου τα δικαιώματα στο σχεδιασμό της διπλής ανάπλασης όλο και μειώνονται, με τελικό αποτέλεσμα η μόνη «ανάπλαση» που προωθείται να είναι εκείνη του πτωχευμένου επιχειρηματία Βωβού, τα συμφέροντα του οποίου είναι τα μόνα που εξυπηρετούνται, σε βάρος των συμφερόντων του Παναθηναϊκού αλλά και των πολιτών της Αθήνας.
Το χειρότερο όλων μάλιστα είναι ότι οι μεθοδεύσεις της ΓΗΠΕΛ, του Δήμου Αθηναίων, του Βωβού και της πολιτείας έχουν αφαιρέσει από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. το δικαίωμα να έχει λόγο και ουσιαστική παρέμβαση σε ένα έργο που αφορά άμεσα την ίδια του την ύπαρξη! Δεν μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός ότι τόσο η πολιτεία όσο και ο Δήμος Αθηναίων έχουν υποβιβαστεί σε απλούς μηχανισμούς εξυπηρέτησης μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ενεργούν με τέτοιον τρόπο.
Το Παναθηναϊκό Κίνημα, από την ιδρυτική του διακήρυξη έχει δηλώσει ότι η θέση του είναι ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ – και σήμερα δηλώνει για μια φορά ακόμα ότι η διπλή ανάπλαση, όπως έχει εξελιχτεί, θα είναι, αν τελικά υλοποιηθεί, καταστροφική για τον Παναθηναϊκό και για το λαό της Αθήνας, ο οποίος το μόνο που θα «αποκτήσει» θα είναι ουσιαστικά ένα εμπορικό κέντρο – τέρας, ενώ όλοι οι άλλοι διακηρυγμένοι σκοποί της διπλής ανάπλασης έχουν από καιρό θαφτεί στο.χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Γι′ αυτό ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Καλούμε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να βρίσκεται σε εγρήγορση, όπως μόνο αυτός ξέρει και μπορεί. Καλούμε τις διοικήσεις του Παναθηναϊκού να ξυπνήσουν από το λήθαργο, να συνειδητοποιήσουν ότι διακυβεύεται η ίδια η ύπαρξη του Συλλόγου, να κατοχυρώσουν άμεσα τη χρήση του γηπέδου της Λεωφόρου από το Σύλλογο, να αντιδράσουν σε αυτά τα σχέδια και να τα καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Και όσο για τα σχέδια για γκρέμισμα του γηπέδου της Λεωφόρου ένα έχουμε να πούμε: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ! ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου